Studieroute Jonge kind

Als één van de vijf pabo-opleidingen biedt Hogeschool IPABO de ‘Jonge kind’-klas aan. Hier krijg je de kans om, vanaf de start van je studie, je te richten op het lesgeven aan jonge kinderen (peuters tot en met groep 4).

Na een korte brede oriëntatie op de opleiding en het beroep van leerkracht, verdiep je je al na enkele weken in het onderwijs aan het jonge kind. Hoe verloopt de ontwikkeling? Hoe leren jonge kinderen? Hoe kun je het spel van kleuters begeleiden en zorg je ervoor dat zij spelend leren? Je loopt stage in de hele onderbouw.

In de tweede helft van je studie ga je aan de slag met doorgaande ontwikkelings- en leerlijnen in de basisschool. Je krijgt goed zicht op de ontwikkeling die in de hogere jaren plaatsvindt, en waar je bij het jonge kind al een start mee hebt gemaakt. Je loopt stage in groep 4 of eventueel groep 5.

Bij het invullen van je keuzeminor heb je de mogelijkheid om je verder te specialiseren in peuters, of juist in wat oudere kinderen. Waar jij op dat moment behoefte aan hebt.