Hoe is het om Ad PEP te studeren aan Hogeschool iPabo?

Hogeschool iPabo is een kleinschalige pabo in Amsterdam en Alkmaar met een divers studie-aanbod, waar docenten en studenten elkaar persoonlijk kennen.

In de opleiding Pedagogisch Educatief Professional staat de ontwikkeling van kinderen tussen nul tot veertien jaar centraal.

Ja, ik kom naar de online open dag

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding met een praktijkgerichte opzet, waarbij praktijkleren een belangrijke rol inneemt. De opleiding zit qua niveau tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor in.

Je behaalt in twee jaar het Associate degree-diploma Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP). Met dit diploma kun je aan de slag as pedagogisch educatief professional, bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf, als leerkrachtondersteuner in het basisonderwijs of op een naschoolse opvang.

Waarom studenten zoals jij kiezen voor Ad PEP aan Hogeschool iPabo

"Kinderen brengen elke dag iets nieuws, je blijft leren."Fabienne
"Docenten weten wie ik ben, dat is gewoon fijn."Maartje

Hoe ziet een open dag eruit?

Van voltijd tot deeltijd

Wat is het verschil tussen studeren in voltijd en in deeltijd? Hoe is de universitaire studie? En wat houdt de sportklas precies in? We vertellen het je graag en beantwoorden al je vragen.

Zo werkt de toelating

Wat houdt de studiekeuzecheck in? Moet iedereen een toelatingstoets doen? Dit en meer hoor je in deze speciale toelatingssessie. Plus, wat wij doen om jou door de toetsing heen te loodsen.

Verhalen uit de praktijk

Hoe word je een goede leerkracht? Is het eng, de eerste keer lesgeven? iPabo-studenten vertellen over hun stage-ervaringen, hun ups & downs, maar ook de bijzondere momenten als meester of juf.

Een virtuele tour door studenten

Een iPabo-student leidt je rond door de gebouwen in Amsterdam en Alkmaar en laat je de unieke leerplekken zien. Waar wil jij studeren?

Wil je meer weten over Ad PEP? Kom naar onze online open dag!

Laat hieronder je gegevens achter, dan sturen wij je een uitnodiging.

  • Om je aan te kunnen melden voor de open dag slaan wij bovenstaande gegevens van je op, met als doel je te informeren over dit evenement. Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig om met je gegevens. In onze privacyverklaring lees je in detail hoe wij dat doen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Weet je niet zeker of de opleiding tot pedagogisch educatief professional de beste optie voor jou is?

Bij Hogeschool iPabo studeer je zoals jij wilt. Ontdek hier de variant die het beste bij jou past.

Voltijd

Op de voltijdopleiding in Amsterdam of Alkmaar ben je vanaf dag één onderwijzer-in-spé. Wat je op de opleiding leert, kun je dus meteen in de praktijk, op je stage toepassen.

Lees verder

Deeltijd

Als je al een baan hebt en je jezelf wilt omscholen, of misschien omdat je niet de gelegenheid hebt om volledig naar school te gaan, biedt de deeltijdopleiding uitkomst. Een verkorte deeltijdopleiding is ook een optie.

Lees verder

Zij-instroom

Heb je een afgeronde hbo- of universitaire opleiding dan kun je als zij-instromer direct als zelfstandig leraar voor de klas. Je hebt hiervoor een baan nodig in het basisonderwijs en je moet een geschiktheidsonderzoek afleggen met positief resultaat.

Lees verder

De sportklas

Hou je van kinderen én ben je sportief? Met de sportklas leer je behalve voor groepsleerkracht basisonderwijs óók voor vakspecialist bewegingsonderwijs.

Lees verder

Pedagogisch Educatief Professional

In de opleiding Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional staat de ontwikkeling van kinderen tussen nul tot veertien jaar centraal. Je vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van begeleiden en stimuleren van deze doelgroep.

Lees verder

De universitaire pabo

De universitaire pabo (na vwo) leidt op tot twee diploma’s: de bachelors leraar basisonderwijs (pabo) en Pedagogische wetenschappen (universiteit). Daar kun je dus alle kanten mee op.

Lees verder